De opdracht

Kunnen jullie ons helpen om – in samenwerking met de Baak – met een team van medewerkers van de gemeente Utrecht tot innovatieve oplossingen te komen voor de fietsparkeerproblematiek in de binnenstad van Utrecht en tegelijkertijd het team leren hoe ze innovatiever kunnen worden?

1. Define

De fietsparkeeroplossingen waren gericht op aanbod en op meer budget voor handhaving en meer bewaakte fietsparkeerplaatsen.

Aan ons werd gevraagd om met makkelijk uitvoerbare innovatieoplossingen te komen en het team onze methodiek te leren die gebruikt wordt om tot innovaties te komen.

 

RESULT

Ingevulde scoping tool

2. DISCOVER

Uit interviews en analyse van aanwezige informatie bleek dat er niet één oplossing is voor alle plekken in de stad.

De stad kent verschillende hotspots met hun eigen doelgroep, piekmoment en dynamiek. Deze doelgroepen, piekmomenten en dynamiek hebben we in kaart gebracht.

RESULT

Inzichten

 

3. DESIGN

Voor één van de hotspots hebben we samen met het team door prototyping naar oplossingen gezocht.

RESULT

Prototype een hotspot

4. DELIVER

Tool om per hotspot, doelgroep en piekmoment tot een oplossing te komen die de gemeente zelf ook op andere hotspots in de stad kan toepassen.

Een concrete uitkomst is bijvoorbeeld de oplossing om van de Drift een ontmoetingsplek te maken ipv een onaantrekkelijke plek met geparkeerde fietsen.

RESULT

Tool voor gemeente om toe te passen

Swipe left
Next case
Verslavingszorg Noord-Nederland

Marketing
strategie